telkku-launcher

Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

close-app-promo

Simpsonitimdb-logo8,7

23.09.2019 23.09. klo 10:15
päättyy klo 10:40 // kesto 25 min

Kausi 11. Jakso 22/22. Naurun takana.

Lähetykset

Arviot

4.7
(1018 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Sarja: Simpsonit

Yhdysvalloissa yhtäjaksoisesti kaikkien aikojen pisimpään jatkunut tilannekomedia-sarja (sitcom) on animaatio keltaisen perheen kommelluksista. "Simpsonit" on jatkunut sen avausjaksosta lähtien jo 26. kauden ajan, ja sarjasta nähdään lähitulevaisuudessa varmasti jo sen 600. jakso. Suomessa Simpsoneita alettiin katsomaan vuonna 1991. Viimeisin 26. kausi nähdään Suomen televisiossa Subilla Huhtikuusta lähtien.

Simpsoneita voidaan pitää tien auraajana aikuisille suunnattujen animaatiosarjojen nousussa. Sarja kertoo amerikkalaisen ydinperheen seikkailuista kuvitteellisessa Springfieldin kaupungissa. Perheeseen kuuluvat isä Homer, äiti Marge sekä lapset Bart, Lisa ja Maggie. Suurimmat juonikuviot sarjassa ovat keskittyneet sen vanhetessa entistä enemmän hedonismia ja olutta rakastavan Homerin ympärille. Sarjassa on myös paljon muita hahmoja, joiden tiet risteävät Simpsonien perheen kanssa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Sarjaan on animoitu lukuisa määrä julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Beatles-tähti Paul McCartney, entinen presidentti Bill Clinton sekä suuri määrä näyttelijöitä ja urheilijoita, jotka ovat antaneet hahmoille omat äänensä. Simpsonit parodioi pääasiassa erilaisin keinoin amerikkalaista kulttuuria, yhteiskuntaa ja enenevissä määrin ajankohtaisia globaaleja ilmiöitä.

Simpsonit syntyi jo vuonna 1986 kun sarjan tuottaja James L. Brooks sai idean lyhyistä animaatiosketseistä Tracey Ullman Shown ympärille. Hän piti sarjakuvataiteilija Matt Groeningin tyylistä, ja pyysi häntä luonnostelemaan hahmoja sketseihin. Simpsonit syntyivät siis alunperin Groeningin kynästä. Simpsonit TV-sarja käynnistyi vasta paria vuotta myöhemmin vuonna 1989 kun FOX-kanava teki sopimuksen hyvän vastaanoton saaneesta animaatiosta. Siitä alkoi jaksojen tulva, joka ei ole vielä päättynyt. Kaikkien aikojen ensimmäinen TV:ssä esitetty Simpsonit-jakso on nimeltään "Joulurauha".

Suomalaisväriä Simpsoneihin tuo Bonita Pietila, joka on yksi sarjan luojista. Suomalaistaustainen (isovanhemmat tulivat Yhdysvaltoihin siirtolaisina Suomesta) Pietila toimi alunperin sarjan ääninäyttelijöiden roolittajana, mutta on myöhemmin liittynyt Simpsoneiden tuottajien joukkoon. Sarjassa on viitattu usein suomalaisiin henkilöihin ja keksintöihin, kuten Angry Birds -mobiilipeliin.

Simpsonit on ansainnut olemassaolonsa aikana lukuisi viihde- ja TV-alan palkintoja kuten Emmyjä ja Peabodyn. Time-lehti on valinnut Simpsonit vuosisadan parhaaksi sarjaksi. Sarjalla on myös oma tähti Hollywoodin Walk of Fame:lla. Simpsoneista on tehty videopelejä, sarjakuvakirjoja ja elokuva. Päätuotteen, eli sarjan päättämistä ei olla toistaiseksi edes huhuiltu. Voi olla, että Simpsoneista nähdään joskus jopa 1000. jakso.

iha ok mut ootko kattonu simpsonit sarjasta jakson himo läski homer :D siinä esiintyy koko simpsonit perhe eli myös bart simpsons homer poika fanit saavat nauraa ja naurattaahan se tietty myös vaikka homerin läski kuteet ja muut :D kannattaa kattoo nopee
HimoLäskiHomer:D
Olisiko aika päivittää tuota esittelyä? Nyt on kautta 30 nähty Suomessa. https://www.imdb.com/title/tt0096697/episodes?season=30&ref_=tt_eps_sn_30 Ja mitähän tuo V niinkuin vaalivideo Simpsoneihin kuuluu? Erkki?
Sailorman 4 ever
Simpsonit olivat ennen suosikkisarjani ja päivän pelastus. Tänä päivänä, kun sarjaa esitetään kahdella kanavalla (Foxilla ja Subilla), alkaa ohjelma vaikuttaa tylsältä jatkuvine uusintoineen joka päivä. Itse sarjassa ei ole mitään huonoa, mutta liika on aina liikaa. Huumori on tosin muuttunut erilaiseksi ja sitä ei enää usein ymmärrä.
Leffatähti
https://www.youtube.com/watch?v=GD0ZbQ7D85o&t=
ErkkiLeskelä 123
Hei mitä pelleilyä tää on että näytetään iän vanhoja jaksoja sikinsokin milloin sattuu mutta uutta kautta ei ollenkaan? Nythän mennään jo kaudessa 30.
JakeR
Aika ajoi ohitse.
Viisas
Ajaton, ajankohtainen ja tuo hymyn huulille. Toimii fiilikseen kuin fiilikseen! Kaikki jaksot pakko nähdä, ainakin kerran.
Misssing
Yksi tähti täytyy jättää antamatta, koska taso heittelehtii erinomaisesta keskinkertaiseen. Sarja on kuitenkin jonkinlainen instituutio.
Massimo
Jo 29 kautta!😀😀😀😀😀
EmilMods
Nykyään todella tylsiä jaksoja. Onneksi on Family Guy
-Thunderdome -