Takaisin kaikki TV-ohjelmat

Tänä päivänä rajaa vartioidaan viimeisimpien teknologisten saavutuksien avustamina. Rajavartijoiden käytössä on niin biometrisiä skannereita, henkilöprofiilipankkeja kuin erilaisten kemikaalien tunnistuslaitteita. Tärkeintä rajavartijan työssä on kuitenkin tunnistaa kuka valehtelee ja kuka puhuu totta. Tässä sarjassa seurataan Australian rajavartijoita työssään. Jokaisessa jaksossa nähdään kolme erilaista rajatapausta.

Arviot

 

No mieluummin katson tätä kuin Temptation Island tai muita vastaavia ohjelmia. On ainakin tullut selväksi, ettei Ausseihin pääse ihan miten vaan. Samanlainen rajavalvonta myös Suomeen. Kritisoija ei tiedä yhtään mistä puhuu. Mistä tiedät, ettei kuvatuilta ole kysytty lupaa tai etteikö heille ole maksettu mitään? Minä en todellakaan tiedä, mikä on tilanne, mutta turha sinun on esiintyä kaikkitietävänä totuuden torvena. Miksi katsot tätä sarjaa? Oletko joku masokisti, kenen pitää kaikesta kritiikistäsi huolimatta katsoa näitä häpäisyohjelmia? Olen siis mielestäsi juntti, kun katson mielelläni tätä sarjaa? Onhan tässä paljon propagandaakin, tuskin millään pystytään tsekkamaan kaikkea postia, mitä Austraaliaan tulee, tällä pyritään selkeästi vaikuttamaan tuleviin huumelähetyksiin, mikä ei ole laisinkaan paha asia. Oletko koskaan edes käynyt Australiassa? Et varmaankaan, vaikka kirjoitat: "Ei kyllä huvita mennä Australiaankaan enää." Mielipiteistäsi päätellen, et ole käynyt ulkomailla muualla kuin Virossa ja ehkä Mallorcalla. Maailman menosta sinulla ei ole mitään käsitystä.

Täysin moraaliton tv-sarja, jonka tulisi olla laiton. Samaa mieltä olen muistakin eksploitaatiosarjoista: Poliisit, Kanadan rajalla, Ulosottomiehet, Hätäkeskus.. Kaikissa on sama kaava. Sarjan ideana on esittää tavallisia ihmisiä noloissa tilanteissa ja häpäistä heidät katsojien viihteeksi. Mitään lupaa ohjelman henkilöiltä ei ole kysytty kuvaamiseen, eikä heille makseta mitään. Ohjelman tuottajat tekevät silti valtavan miljoonapotin - uusia kausiakin näille roskasarjoille tuntuu ilmestyvän kuin sieniä sateella. Laitan television periaatteesta kiinni aina kun sieltä tulee se päivittäinen kolmen tunnin setti Australian rajalla -häpäisyviihdettä. Ei kyllä huvita mennä Australiaankaan enää, kun tietää että siellä turistit otetaan vastaan tv-kameroiden kanssa toivoen että jokin rasti olisi tullikaavakkeesta jäänyt rastittamatta. Lopulta syyttömäksikin paljastuneet ihmiset maalataan jakson aikana näyttämään mahdollisimman kamalilta, jotta suomalaisilla sohvaperunoilla olisi jotain hihkuttavaa: "Kattokaa ny totaki!" Mielestäni vain todellinen juntti näyttii näistä sarjoista.

Näytä enemmän arvioita