Rita Hayworth - avain pakoon

// klo 23.15 / torstai 27.12.2012

(The Shawshank Redemption, USA 1994) Stephen Kingin novelliin perustuva, 1940-luvulle sijoittuva mestariteos nuoresta pankkiirista, joka saa elinkautisen vankeustuomion. O: Frank Darabont. N: Tim Robbins, Morgan Freeman.

Kriitikon arvio

Frank Darabont (Vihreä maili) ohjasi ja käsikirjoitti kaikkien aikojen parhaan vankilaelokuvan Stephen Kingin novellin pohjalta. 1940-luvulle sijoittuvassa tarinassa Tim Robbins esittää syyttömänä elinkautiseen tuomittua nuorta pankkiiria, Andya, joka joutuu kärsimään rangaistustaan Shawshankin pahamaineiseen vankilaan. Siellä Robbins tutustuu toiseen elinkautisvankiin, nuoruuden rikoksesta jo vuosikymmeniä vankilassa viruneeseen Rediin (Morgan Freeman). Tarina näiden kahden miehen ystävyydestä kasvaa ihmisen sitkeyden, uskon ja lopulta kaikki esteet ylittävän tahdonvoiman järisyttäväksi kuvaukseksi. DRAAMA

TUOMAS RISKALA

Kirjoittajan arvosana: 5/5
Rita Hayworth - avain pakoon
(The Shawshank Redemption, USA 1994) Stephen Kingin novelliin perustuva, 1940-luvulle sijoittuva mestariteos nuoresta pankkiirista, joka saa elinkautisen vankeustuomion. O: Frank Darabont. N: Tim Robbins, Morgan Freeman.
Käyttäjien arvio
(81 ääntä)
Oma arvio
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat arvostella ja kommentoida ohjelmia. Kirjaudu sisään tästä tai luo tunnus tästä.

ja anna ohjelma-arvio.

Osallistu keskusteluun

ja kommentoi ohjelmaa.

Ohjelman kommentit

Sivu:
 • 1
 • 2
 • KelaaTotaHei

  KelaaTotaHei

  Jos Stephen Kingin kirja (Rita Hayworth and Shawshank Redemption) kerran oli lähtökohtana oudolle nimen käännökselle niin nimen olisi pitänyt olla tyyliin Rita Hayworth ja sovitus/vapahdus Shawshankissa, vaikka kömpelö sekin. Miksei vain "Shawshankin vapahdus"?

  --1
 • mamasu

  mamasu

  Yksi parhaista elokuvista ever.

  +1
 • JukkAH

  JukkAH

  Tim Robbins tekee elämänsä roolin Frank Darabontin loistavassa elokuvassa, joissa ei ole kuin loistavia näyttelijäsuorituksia; Robbinsin ohella mieleenpainuvana aina yhtä hyvä Morgan Freeman.
  Mitä tulee elokuvan suomenkieliseen nimeen, niin sen keksijälle pitäisi antaa Jussi-patsas, Pro Finlandia mitalli ja Presidentin julistuksella Suomen tasavallan viisain ihminen - titteli.

  +0
 • ArskaTehtaalla

  ArskaTehtaalla

  Voi mahoton kun osaakin olla hieno elokuva! Ennen tätä luulin että Tim Robbins on löysä lapsenkasvoinen ja heikkolahjainen näyttelijä, mutta tämä lehva pisti pakan ihan uusiksi. Tässä elokuvassa ei ole turhaa kohtausta eikä turhaa kohkausta mutta silti ei tule vaivautunut tai tylsistynyt olo, kuin joutuisi itse kiven sisään eikä vaan kaikesta paskasta huolimatta suostuisi menettämään toivoaan. Tykkäsin, ties monennettako kertaa. Kuusi tähteä.

  +4
 • jehu81

  jehu81

  Morgan Freeman tekee uskomattoman hienon roolin vanhana linnakundina, myös Tim Robbins on hyvä sekä Bob Gunton kierona vankilanjohtajana. Ei voi muuta sanoa kuin että nautittavaa katsottavaa koko pituudeltaan! Harvoin leffa toimii kuin hyvä kirja. Tämä toimii.

  +17
 • saniamanda

  saniamanda

  Tämä on todella hyvä!Täytyis vielä saada kirja jostain luettavaksi!

  +9
 • unelmamies

  unelmamies

  Maailman paras leffa IMDB käyttäjien mukaan.....no juu omassa listassa ehkä mahtuu TOP 10.