Apinoiden planeetta

// klo 21.55 / keskiviikko 26.09.2012

Planet of the Apes, USA, 2001. O: Tim Burton. P: Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter ja Tim Roth. Jännittävässä sci-fi trillerissä astronautti Leo Davidson laskeutuu planeetalle, jota johtavat apinat ja ihmiset ovat heidän orjiansa.

Kriitikon arvio

Tim Burtonin odotettu uusintaversio legendaarisesta scifiklassikosta epäonnistui lähes täydellisesti. Mark Wahlberg jäykistelee Charlton Hestonilta perityssä roolissa avaruuslentäjänä, joka päätyy apinoiden hallitsemalle planeetalle. Lopputulos on ahtaissa lavasteissa kituva karvaturpa-farssi, jonka käsikirjoitus on poskettoman heikko. Jotain kertoo jo se, että epävarma Burton kuvasi tarinan lopetuksesta puoli tusinaa versiota. Näyttelijöistä psykoottista kenraaliapinaa tulkitseva Tim Roth selviää show’n voittajaksi ja pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Myös maskeeraustehosteet näyttävät odotetun laadukkailta. SCIFI

TUOMAS RISKALA

Kirjoittajan arvosana: 2/5
Apinoiden planeetta
Planet of the Apes, USA, 2001. O: Tim Burton. P: Mark Wahlberg, Helena Bonham Carter ja Tim Roth. Jännittävässä sci-fi trillerissä astronautti Leo Davidson laskeutuu planeetalle, jota johtavat apinat ja ihmiset ovat heidän orjiansa.
Käyttäjien arvio
(82 ääntä)
Oma arvio
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat arvostella ja kommentoida ohjelmia. Kirjaudu sisään tästä tai luo tunnus tästä.

ja anna ohjelma-arvio.

Osallistu keskusteluun

ja kommentoi ohjelmaa.

Ohjelman kommentit

Sivu:
 • Elmo_Rautio

  Elmo_Rautio

  Todella heikko uusinta eräästä kaikkien aikojen hienoimmasta scifi-leffasta on pahvisempi ja teennäisempi kuin alkuperäisen elokuvan apinamaskit. Burtonin versio hukkaa liki täydellisesti alkuperäisen elokuvan yhteiskuntakriittisen ja filosofisen hengen, korvaamalla sen turhauttavalla toiminnalla ja pseudopohdinnalla ihmisen asemasta. Apinoiden planeetta on aina kertonut enemmän omasta maailmastamme kuin mistään muusta, tämän elokuvan tarjoamat pohdinnat eläinten oikeuksista tuntuvat alkuperäisen elokuvan väärintulkinnalta. Tämä elokuva kannattaa mahdollisimman nopeasti unohtaa ja kääntää katse tuoreempaan Rise of the Planet of the Apes -rainaan.

  +5
 • IsmoHki

  IsmoHki

  ihme et j depp ei ole päänäyttelijä

  +0
 • askar

  askar

  FOXin ohjelmapäällikkö taitaa olla joku marakatti.

  --1
 • IsmoHki

  IsmoHki

  kyllä tän kerran tsiigaa

  +0
 • Silenoz83

  Silenoz83

  Melko suppeeta foxin tarjonta kun tätäkin pitää näyttää joka pirun kuukausi.

  +3
 • Penator

  Penator

  samaa mieltä !

  +4
 • askar

  askar

  Onko tämä uusinta eduskunnan budjettikeskustelusta?

  +4
 • KelaaTotaHei

  KelaaTotaHei

  Apinoiden planeetta. Liiankin tuttu.
  Sen planeetan 3 tärkeintä lehteä ja tiedonlähdettä ovat Seiska, Iltalehti ja Iltasanomat joten jos missaat tämän scifin niin voit ostaa täysin vastaavaa fictionia lehtenäkin.

  +8
 • Karvakorva

  Karvakorva

  Ja mitä vitonen edellä, sitä Fox perässä, eikö siis mitään rajaa vedetä näille uusinnoille. Sinänsä hienojuoninen leffa, mutta kun alkaa kyllästyttää jo!

  +3