True Blood

// klo 01.00 / tiistai 12.06.2012

Samhain. Lafayette joutuu Marnien koston välikappaleeksi. Jason tunnustaa tekonsa Hoytille. Alcide vetoaa Sookien järkeen ja saa hänet hämmentymään entistä pahemmin. T: HBO.

Sarja

True Blood on HBO:n tuottama ja Charlaine Harrisin The Southern Vampire Mysteries -kirjasarjaan perustuva yliluonnollinen tv-sarja. Sarjan keskiössä ovat vampyyrit ja telepaattisia kykyjä omaava tarjoilija Sookie Stackhouse (Anne Paquin).

Ensiesitys sarjalla oli Yhdysvalloissa syyskuussa 2008 ja se keräsi heti miljoonayleisön. Varsinkin alkuun sarjan suorasukaisuus, seksuaalisuus ja väkivaltaisuus shokeerasi ihmisiä. Kokonaisuudessa kausia sarjasta on tehty seitsemän ja se on voittanut useita palkintoja, kuten yhden Golden Globen (Paras naispääosa tv-sarjassa, Anna Paquin)ja yhden Emmyn (Paras näyttelijäkaarti).

Sarjan tapahtumat keskittyvät kuvitteelliseen Bon Tempsin kaupunkiin Louisianassa. Sookie Stackhouse työskentelee siellä tarjoilijana paikallisessa Merlotte's Bar and Grillssä. Pääasiallisesti kaupungissa asuu aivan tavallisia ihmisiä, mutta myös entistä enemmän vampyyreja.

Pari vuotta aikaisemmin japanilaiset tiedemiehet olivat nimittäin keksineet keinon tuottaa keinotekoista verta, Tru Bloodia, joka johti myös vampyyrien esilletuloon. Vampyyrit saavat kuitenkin silti paljon epäluuloa osakseen. Tämän lisäksi vampyyrien verta himoitaan sen ominaisuuksien takia.

Eräänä työpäivänä Sookie tapaa töissään elämänsä ensimmäisen vampyyrin. Bill Compton (Stephen Moyer) on lähes 200-vuotias vampyyri, joka on juuri palannut kotikonnuillaan. Sookieta Bill viehättää erityisesti, koska hänen telepaattiset kykynsä eivät toimi vampyyriin. Viehätys ei ole yksipuolista.

Sarjan edetessä vampyyrit lisääntyvät Bon Tempsissä ja siellä nähdään myös muun muassa keijuja, muodonmuuttajia ja ihmissusia. Muita vakikastiin kuuluvia näyttelijöitä ovat Alexander Skarsgård (Eric Northam), Rutina Wesley (Tara Thornton), Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds), Ryan Kwanten (Jason Stackhouse) ja Sam Tremmell (Sam Merlotte).

Lisää tietoa sarjasta löydät HBOn sivuilta.

Käyttäjien arvio
(59 ääntä)
Oma arvio
Vain kirjautuneet käyttäjät voivat arvostella ja kommentoida ohjelmia. Kirjaudu sisään tästä tai luo tunnus tästä.

ja anna ohjelma-arvio.

Osallistu keskusteluun

ja kommentoi ohjelmaa.

Ohjelman kommentit

Sivu:
 • penttijl

  penttijl

  siis C More Series-kanavalla... Ylellä jatkuu vielä hamaan tulevaisuuteen.

  --1
 • penttijl

  penttijl

  Sarrrja loppuuuu tänään!

  --1
 • TelkkuYllapito

  TelkkuYllapito

  No hups! Näin olikin virhe päässyt tekstiin:S Kiitos tarkkaavaisuudesta Sagebf! Eli tosiaan jenkeissä alkaa pian True Bloodin seitsemäs ja viimeinen kausi ja YLE näyttää nyt kesällä Suomessa vielä ennennäkemättömät kuudennen tuotantokauden jaksot.

  +0
 • Sagebf

  Sagebf

  Mistäköhän tämän kirjoittaja on saanut käsityksen, että kuudes kausi on viimeinen? Seitsemäs kausi alkaa ensi kuussa ja se on viimeinen.

  +1
 • Linssu

  Linssu

  Melkeen joutuu MTV3 totalin hankkimaan kun siellä alkaa jo 6-kausi!

  --1
 • penttijl

  penttijl

  Kiinnostus on päässyt vähän hiipumaan tätä sarjaa kohtaan... ehkä jo liikaa kaikenlaista yliluonnollista menijää ja mönkijää.

  --1
 • Stars

  Stars

  Loistava sarja on ollut tähän mennessä ja 4 ensimmäistä kautta on tullut nyt katsottua pariin kertaan läpi. Aina näissä sarjoissa on hieman pelkona, että pystyvätkö pitämään tasonsa, mutta toivotaan että 5. kausi tulee olemaan samaa tasoa kuin edelliset. :)

  --3
 • June

  June

  Hei, uusi kausi alkaa, yay!!

  --1
 • Sukmaidik

  Sukmaidik

  Neloskausi alkaa, proot.

  --4
 • stardust

  stardust

  Jotenkin miellyttävän "rosoinen" sarja.