Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Simpsonit (7)8,7

Viime perjantai 15.03. klo 18:30
päättyy klo 19:00 // kesto 30 min

Simpsorama. Kausi 26, 6/22. Simpsonit tapaavat Futuraman Planet Express -väen. Nämä tulevat tulevaisuudesta tämän päivän Springfieldiin estämään Springfieldin asukkaita tuhoamasta tulevaisuutta. Amerikkalaisessa piirrossarjassa seurataan Simpsonin perheen seikkailuja Springfieldin pikkukaupungissa. Uusinta.

Lähetykset

Arviot

 4.7
(1013 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Sarja: Simpsonit

Yhdysvalloissa yhtäjaksoisesti kaikkien aikojen pisimpään jatkunut tilannekomedia-sarja (sitcom) on animaatio keltaisen perheen kommelluksista. "Simpsonit" on jatkunut sen avausjaksosta lähtien jo 26. kauden ajan, ja sarjasta nähdään lähitulevaisuudessa varmasti jo sen 600. jakso. Suomessa Simpsoneita alettiin katsomaan vuonna 1991. Viimeisin 26. kausi nähdään Suomen televisiossa Subilla Huhtikuusta lähtien.

Simpsoneita voidaan pitää tien auraajana aikuisille suunnattujen animaatiosarjojen nousussa. Sarja kertoo amerikkalaisen ydinperheen seikkailuista kuvitteellisessa Springfieldin kaupungissa. Perheeseen kuuluvat isä Homer, äiti Marge sekä lapset Bart, Lisa ja Maggie. Suurimmat juonikuviot sarjassa ovat keskittyneet sen vanhetessa entistä enemmän hedonismia ja olutta rakastavan Homerin ympärille. Sarjassa on myös paljon muita hahmoja, joiden tiet risteävät Simpsonien perheen kanssa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Sarjaan on animoitu lukuisa määrä julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Beatles-tähti Paul McCartney, entinen presidentti Bill Clinton sekä suuri määrä näyttelijöitä ja urheilijoita, jotka ovat antaneet hahmoille omat äänensä. Simpsonit parodioi pääasiassa erilaisin keinoin amerikkalaista kulttuuria, yhteiskuntaa ja enenevissä määrin ajankohtaisia globaaleja ilmiöitä.

Simpsonit syntyi jo vuonna 1986 kun sarjan tuottaja James L. Brooks sai idean lyhyistä animaatiosketseistä Tracey Ullman Shown ympärille. Hän piti sarjakuvataiteilija Matt Groeningin tyylistä, ja pyysi häntä luonnostelemaan hahmoja sketseihin. Simpsonit syntyivät siis alunperin Groeningin kynästä. Simpsonit TV-sarja käynnistyi vasta paria vuotta myöhemmin vuonna 1989 kun FOX-kanava teki sopimuksen hyvän vastaanoton saaneesta animaatiosta. Siitä alkoi jaksojen tulva, joka ei ole vielä päättynyt. Kaikkien aikojen ensimmäinen TV:ssä esitetty Simpsonit-jakso on nimeltään "Joulurauha".

Suomalaisväriä Simpsoneihin tuo Bonita Pietila, joka on yksi sarjan luojista. Suomalaistaustainen (isovanhemmat tulivat Yhdysvaltoihin siirtolaisina Suomesta) Pietila toimi alunperin sarjan ääninäyttelijöiden roolittajana, mutta on myöhemmin liittynyt Simpsoneiden tuottajien joukkoon. Sarjassa on viitattu usein suomalaisiin henkilöihin ja keksintöihin, kuten Angry Birds -mobiilipeliin.

Simpsonit on ansainnut olemassaolonsa aikana lukuisi viihde- ja TV-alan palkintoja kuten Emmyjä ja Peabodyn. Time-lehti on valinnut Simpsonit vuosisadan parhaaksi sarjaksi. Sarjalla on myös oma tähti Hollywoodin Walk of Fame:lla. Simpsoneista on tehty videopelejä, sarjakuvakirjoja ja elokuva. Päätuotteen, eli sarjan päättämistä ei olla toistaiseksi edes huhuiltu. Voi olla, että Simpsoneista nähdään joskus jopa 1000. jakso.

Hei! Ei ole enää ajan tasalla tämä esittelyteksti täällä. Simpsoneista on alkanut jo kausi 30 ja ennustetaan jo kautta 31 - 32 tulevaksi. Nyt kuitenkin on kausi 30 meneillään.

https://www.imdb.com/title/tt0096697/episodes?season=32&ref_=tt_eps_sn_32

Simpsonit on kyllä yksi parhaista sarjoista joita olen katsonut, niin ymmärrän kyllä miksi on niin suosittu. :)

Dj Hardcore ©

Hei mitä pelleilyä tää on että näytetään iän vanhoja jaksoja sikinsokin milloin sattuu mutta uutta kautta ei ollenkaan? Nythän mennään jo kaudessa 30.

JakeR

Aika ajoi ohitse.

Viisas

Ajaton, ajankohtainen ja tuo hymyn huulille. Toimii fiilikseen kuin fiilikseen! Kaikki jaksot pakko nähdä, ainakin kerran.

Misssing

Yksi tähti täytyy jättää antamatta, koska taso heittelehtii erinomaisesta keskinkertaiseen. Sarja on kuitenkin jonkinlainen instituutio.

Massimo

Jo 29 kautta!😀😀😀😀😀

EmilMods

Nykyään todella tylsiä jaksoja. Onneksi on Family Guy

-Thunderdome -

Oon kattonu melkeen kaikki 👶

Topi_Muukkonen

Viiden tähden arvoinen suoritus, vaikka simpsoneita on nähty jo monien vuosien varrella useita jaksoja. Simpsonien perheestä tulee omalla tavalla myös osa omaa perhettä, heidän seikkailunsa viihdyttävät niin nuorta kuin vanhaakin.

uusissa jaksoissa osataan vieläkin yllättää, vaikka nuita kausia on kertynyt jo yli parisen kymmentä. Tietysti vanhat jaksot on jo nähty niin usein että ne muistetaan lähes ulkoa, mutta silti niidenkin parissa jaksaa vielä istua ja nauraa.

Hana

Pakko antaa viisi tähteä. Vaikka sarja ei ole ollut tasaisen hyvä sen alusta viimeisimmän 26. tuotantokauden loppuun saakka, on se silti kokonaisuutena aivan huikea. Ehkä parasta Simpsoneissa onkin sen jatkuvuus. Tuotantokausia on niin paljon, että väliin mahtuu paljon huonoa, mutta enimmäkseen hyvää. Yksi sarjan ehdottomista vahvuuksista on se, että sarja kasvaa ajan myötä. Vaikka hahmot eivät ikinä vanhene (esim. Bart olisi jo yli 30-vuotias), Simpsonien perhe on aina nykyajassa kiinni.

Simpsonien haittapuoli on jatkuvat uusinnat. Koska (Frendien tapaan) harva muistaa aikaa, jolloin Simpsonit eivät olisi tulleet televisiosta, näkee samoja jaksoja väistämättä jatkuvasti, vaikka pitäisi pitkiäkin taukoja sarjan katselussa.

Mahtava puoli Simpsoneissa on se, että vaikka hahmoihin on jo "kasvanut" kiinni ja osaa ennustaa tasan varmasti mitä tapahtuu jos yhdistetään vaikkapa Homer ja olutpullo, niin juonikuviot yllättävät silti. Tapahtumat ovat tavallaan ennustettavissa, mutta toisaalta ei voi ikinä tietää mitä tapahtuu. Mitään Family Guy-tyylisiä jättiyllätyksiä sarjassa harvoin näkee. Simpsonit on silti FG:n "kiltimpi" versio. Se keltainen perhe, joka teki kaiken ensimmäisenä. Käsikirjoittajat keksivät jatkuvasti uusia juttuja, joita muut animaatiokomediat pystyvät ainoastaan matkimaan.

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt