Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Lentoturmatutkinta

16.05.2018 16.05. klo 20:00
päättyy klo 21:00 // kesto 60 min

Kuolettava myöhästyminen. Spanairin lento 5022 iskeytyi puroon, syttyi tuleen ja vaati 154 uhria, ollen Espanjan kuolettavin lento-onnettomuus vuosikymmeniin. National Geographic Channel.

Lähetykset

Arviot

 4
(46 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Omituisia tulkintoja esim. Volga-jokeen putosi kone ja tutkijat järkyttyivät, kun huomasivat, että koneessa oli urheilijoita! Hei!!! Eivätkö tutkijat siis olisi olleet järkyttyneitä jos ne olisivat olleet "tavallisia" ihmisiä!!!?? Sairasta, sanoisin!

JukkisA

Mahtava ohjelma. Hienoa kun on saatu aitoja tapauksia kuvattua.

-Thunderdome -

Sarjan tekstitys suomeksi on suurelta osin tökerösti tehty. Lähes Google-käännösohjelman tasoa (rotate-pyörii eli kevitä, elevator-hissi eli korkeusperäsin, lentopintoja "climb-kapua eli nouse pinnalle 350" ei muuteta, vaan ne ovat parillisia tai parittomia kompassisuunnasta riippuen jne jne).

En ole seurannut sarjasta keskustelua, jotta tietäisin, onko tästä mainittu aiemmin. Ohjelman ilmailuasiantuntijat puhuvat hyvää ammattikieltä. Sääli, että tavalliselle kotikatsojalle syötetään moisia käännösvirheitä. Jos ammattikääntäjä ottaa työn tehdäkseen, olisi suotavaa, että hän opettelisi edes ilma-aluksen osat oikeila nimillä.

bussinkuljettaja

bussinkuljettaja

Mielestäni varsin asiallinen sarja. Harvasta jaksosta jää huono maku. Homma keskittyy syiden löytämiseen, tragedioilla ei juuri herkutella vaikka esim. uhrien määrä on toki asiallista mainita ja sitä on asiallista valitella. Todella mielenkiintoisia syitä näille onnettomuuksille on kyllä jaksojen saatossa esitetty. Tunnin jaksoissa ei ole nykymittapuun mukaan edes ihan hirveästi venyttämisen tuntua...

Lars Lasersson

Paljon on tähän käytetty kekseliäisyyttä. Puhelun vastaanottajaa ei haastateltu, feikki? Todennäköisesti. Oliko ainuttakaan "matkustajaa" löytynyt Pentagonista, ei mainita. Enemmänkin ohjusteoria tukee tätä ja todellinen kone ohjattiin sotilaskentälle. Olisiko Mosad taas ollut kekseliäämpi kuin koskaan?

AjaO

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt