Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Lentoturmatutkinta

14.03.2018 14.03. klo 02:40
päättyy klo 03:30 // kesto 50 min

Huomaamatta suoraan edessä. Yhdysvaltain historian pahimmassa lentoturmassa kaksi konetta törmäsi yhteen San Diegon lähellä. 144 ihmistä menehtyi onnettomuudessa. Miten kaikki tapahtui? Dokumenttisarja, National Geographic Channel.

Lähetykset

Arviot

 4
(50 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

El Alin koneen rahdista tässä sarjassa unohdetaan mainita mielestämme tahallisesti, että se oli aivan muuta kuin oli rahtikirjoissa, mm. sariini-kaasun valmistamiseen tarvittavia kemikaaleja. Toisen lentoyhtiön alasputoamisessa taas kiihkeästi etsittiin vaarallisia kemikaaleja ei asutulla alueella aivan turhaan. Huomattakoon, että El Alin kone putosi kerrostaloon!! Englantilaisen jalkapallojoukkueen katastrofia taas toistetaan jatkuvasti kuin olisivat jumalia nuo jalkapalloilijat, ei muuten, mutta unohdetaan mainita muitten matkustajien kuolema, aivan kuin se olisi ollut arvotonta!!

JukkisA

No ensi sunnuntaina alkaa kuitenkin uudet jaksot.

Born to be wild

Ohjelma olisi hyvä jossei niin kamalan pitkäjuonteisesti selitetty asioita. Lisäksi jatkuvat uusinnat voisi karsia viidesosaan nykyysest.

JLD420

Erittäin kiinnostava sarja. Onnettomuustutkinnan menetelmät ja onnettomuuksien inhimilliset tekijät tulevat kotisohvan asiantuntijoillekin tutuiksi.

Massimo

Onpa ohjelma mielenkiintoinen ja tunteita herättävä. Etenkin mielenkiintoista oli Arrow Airin lentoturmasta kertova jakso jossa oli paljon ristiriitoja. Varmasti tosiasioita kerrotaan aika paljon.

tomia

Mahtava ohjelma. Hienoa kun on saatu aitoja tapauksia kuvattua. Natsifani taas salaliittoteorioidensa kanssa sekoilee. Missään ei ole viitteitä että Sharm el Sheikhissä olisi ammuttu konetta alas ohjuksella. Kannattaisi syventyä tosiasioihin kuten myös natsiasiassa. Ne ihmissaastat murhasivat miljoonia juutalaisia.

-Thunderdome -

Sarjan tekstitys suomeksi on suurelta osin tökerösti tehty. Lähes Google-käännösohjelman tasoa (rotate-pyörii eli kevitä, elevator-hissi eli korkeusperäsin, lentopintoja "climb-kapua eli nouse pinnalle 350" ei muuteta, vaan ne ovat parillisia tai parittomia kompassisuunnasta riippuen jne jne).

En ole seurannut sarjasta keskustelua, jotta tietäisin, onko tästä mainittu aiemmin. Ohjelman ilmailuasiantuntijat puhuvat hyvää ammattikieltä. Sääli, että tavalliselle kotikatsojalle syötetään moisia käännösvirheitä. Jos ammattikääntäjä ottaa työn tehdäkseen, olisi suotavaa, että hän opettelisi edes ilma-aluksen osat oikeila nimillä.

bussinkuljettaja

bussinkuljettaja

Mielestäni varsin asiallinen sarja. Harvasta jaksosta jää huono maku. Homma keskittyy syiden löytämiseen, tragedioilla ei juuri herkutella vaikka esim. uhrien määrä on toki asiallista mainita ja sitä on asiallista valitella. Todella mielenkiintoisia syitä näille onnettomuuksille on kyllä jaksojen saatossa esitetty. Tunnin jaksoissa ei ole nykymittapuun mukaan edes ihan hirveästi venyttämisen tuntua...

Lars Lasersson

Paljon on tähän käytetty kekseliäisyyttä. Puhelun vastaanottajaa ei haastateltu, feikki? Todennäköisesti. Oliko ainuttakaan "matkustajaa" löytynyt Pentagonista, ei mainita. Enemmänkin ohjusteoria tukee tätä ja todellinen kone ohjattiin sotilaskentälle. Olisiko Mosad taas ollut kekseliäämpi kuin koskaan?

AjaO

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt