Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Lentoturmatutkinta

Viime torstai 15.02. klo 02:40
päättyy klo 03:30 // kesto 50 min

Valtavat investoinnit saanut Airbus A320 syöksyi maahan ensimmäisellä julkisella lennollaan vuonna 1988. Oliko syy lentäjässä vai lentokoneessa?

Lähetykset

Arviot

 4.1
(44 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

1992 Amsterdamin El Alin koneen ruumassa oli myrkkyjä, esim. Sariinin myrkkykaasun valmistamiseen tarvittavia...eipä tuota juuri haluta mainita! Metrojetin saattoi pudottaaa hävittäjästä ammuttu lämpöhakuinen ohjus. Eiväthän he näyttäneet edes koneen vastapuolta, josta ohjus saattoi tulla sisään, näyttivät vain ulostuloreiän! Tuo heidän teoria ei vakuuta yksipuolisuudellaan, eikä todista vielä mitään. Naapurivaltiossa oli vielä meneillään sotaharjoitukset tuohon ajankohtaan sopien.

JukkisA

Sarjan tekstitys suomeksi on suurelta osin tökerösti tehty. Lähes Google-käännösohjelman tasoa (rotate-pyörii eli kevitä, elevator-hissi eli korkeusperäsin, lentopintoja "climb-kapua eli nouse pinnalle 350" ei muuteta, vaan ne ovat parillisia tai parittomia kompassisuunnasta riippuen jne jne).

En ole seurannut sarjasta keskustelua, jotta tietäisin, onko tästä mainittu aiemmin. Ohjelman ilmailuasiantuntijat puhuvat hyvää ammattikieltä. Sääli, että tavalliselle kotikatsojalle syötetään moisia käännösvirheitä. Jos ammattikääntäjä ottaa työn tehdäkseen, olisi suotavaa, että hän opettelisi edes ilma-aluksen osat oikeila nimillä.

bussinkuljettaja

bussinkuljettaja

Mielestäni varsin asiallinen sarja. Harvasta jaksosta jää huono maku. Homma keskittyy syiden löytämiseen, tragedioilla ei juuri herkutella vaikka esim. uhrien määrä on toki asiallista mainita ja sitä on asiallista valitella. Todella mielenkiintoisia syitä näille onnettomuuksille on kyllä jaksojen saatossa esitetty. Tunnin jaksoissa ei ole nykymittapuun mukaan edes ihan hirveästi venyttämisen tuntua...

Lars Lasersson

Paljon on tähän käytetty kekseliäisyyttä. Puhelun vastaanottajaa ei haastateltu, feikki? Todennäköisesti. Oliko ainuttakaan "matkustajaa" löytynyt Pentagonista, ei mainita. Enemmänkin ohjusteoria tukee tätä ja todellinen kone ohjattiin sotilaskentälle. Olisiko Mosad taas ollut kekseliäämpi kuin koskaan?

AjaO

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt