Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Kuudes aisti8,1 ● TOP 250: 159.

15.06.2019 15.06. klo 21:00
päättyy klo 23:15 // kesto 135 min

Kuudes aisti. M. Night Shyamalanin ohjaama elokuva on psykologinen trilleri pienestä pojasta, joka pystyy puhumaan kuolleille. Bruce Willisin esittämä lastenpsykologi Malcolm Crowe yrittää auttaa poikaa, jota riivaavat painajaismaiset ja kauhun sävyttämät kohtaamiset kuolleiden kanssa. Ohjaaja käsittelee onnistuneesti pelkoa sekä vaarasta varoittavaa kuudetta aistia. Ohjaaja: M. Night Shyamalan, USA 1999 (107') Pääosissa: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette.

Arviot

 3.4
(41 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Shyamalan on rakentanut koko teoksensa loppuratkaisun ehdoilla. Juonitwist onkin niin käännyttävä, että koko muu elokuva unohtuu.

LasseRanta

Aihe on pähkähullu, ei edes mielikuvituksen kanssakaan.

JukkisA

Ja taas vaihteeksi.. Taas.. Samalle päivälle vielä Beethoven, Mies ja alaston ase ja Twilight... Saisko riittää nämä uusinnan uusinnat jo??

Hortlak

Öööö... hei onks tää tullu ennenkin..?

JakeR

The Sixth Sense kertoo Cole nimisestä pojasta jolla on poikkeuksellinen aisti havaita kuolleet ympäriltään. Bruce Willisin näyttelemä Malcolm katuu menneisyttään, jolloin samanlaisia oireita potenutta potilasta hän ei pystynyt auttamaan. Psykologina hän yrittää auttaa Colea ikään kuin viimeisenä hyvänä tekonaan.

Vuonna 1999 M.Night Shyamalan oli tuntematon elokuvia seuraavalle kansalle. Tämä kyseinen elokuva toi Shyamalanin nimen kaikkien huulille. Häntä kutsuttiin "tulevaksi Spielbergiksi" ja se jos mikä vasta kunnia onkaan. Kaikki tiedämme hänen nykyisen tilanteensa sillä hän on mitä tuottoisammalla tahdilla saanut D-luokan elokuvia valkokankaille. Mutta palataan ajassa taaksepäin vuoteen 1999 jolloin Shyamalan ohjasi ylivoimaisesti parhaan elokuvansa nimeltä Kuudes Aisti. Tämä elokuva on lähes täydellinen. Suosittelen jokaista katsomaan tämän jännitys elokuvan.

Shyamalan onnistuu loistavsti tunnelman muokkaamisessa, tarinan kerronnassa ja kuvakulmissa. Käsikirjoituskin loistaa mystisyydessään. Bruce Willis vetää uransa erikoisemman ja muistettavimman roolinsa, ja Osment loistaa lapsinäyttelijänä. Elokuva on tunnelmaltaan loistava ja se laukaisi Shyamalanin uran.

Darth Knight

Ihan positiivinen sarja noille jenkkikammotuksille. Nää pohjoismaiset sarjat on kaikki parempia kuin noi jenkkilän jutut.

sekyllon

Normaali ennalta-arvattava poliisisarja, mutta viihdyttävä

hyllas82

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt